autovrijplein
De Burgt: ontmoeten, ontspannen en ondernemen in Rijnsburg

Mooi autovrij plein voor de Burgt

Bij de prachtige inrichting van het gemeenschapshuis de Burgt en het gezellige terras aan de voorzijde past een representatief plein. Dat betekent dat er plantenbakken komen en dat parkeren niet is toegestaan. Er zal hierop meer worden gecontroleerd. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

De gebruikers en bezoekers van zowel het gebouw als van het terras hebben er voordeel van als het plein aan de voorzijde vrij blijft voor wandelaars en fietsers. Parkeergelegenheid voor auto’s is er voldoende aan de andere zijde van het plein en aan de achterzijde van het gebouw. De gemeente zal daarom de plantenbakken die er stonden weer terugplaatsen en de het parkeren aan de kant van het plein niet meer toestaan.

Voorzijde vrij van auto’s

Op het Burgemeester Koomansplein was parkeren aan de kant van het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg niet toegestaan. Tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden is dat door vooral de aanwezige bouwbedrijven op grote schaal wel gedaan en het lijkt nu voor velen een gewoonte te zijn geworden. Nu de Burgt en het Burgemeester Koomansplein, nog meer dan voorheen, het kloppend hart van de Rijnsburgse gemeenschap zijn, wil de gemeente de kant van de Burgt graag weer vrij hebben van auto’s.

Opening de Burgt op 1 juni

Op 1 juni is de opening van de Burgt voor iedereen. Het plein wordt dan aan beide kanten voor autoverkeer afgesloten met hekken. Een mooi moment het prachtige gebouw te belonen met een aanzicht zonder auto’s.