Werken aan de Burgt
De Burgt: ontmoeten, ontspannen en ondernemen in Rijnsburg

Voortgang verbouwing de Burgt

Het is een drukte van belang in gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Er staan in totaal zestien verhuizingen van organisaties en verenigingen naar hun nieuwe plek op het Burgemeester Koomansplein op de planning. Een aantal organisaties stellen hun deuren heel binnenkort al open voor hun publiek. Dit betekent niet dat het gemeenschapshuis al helemaal ‘af’ is. Er wordt ook nog druk verbouwd en gewerkt. Het blijft voorlopig ook nog een bouwplek met veiligheidsrisico’s in en om de ruimtes die nog niet zijn opgeleverd.

Dit betekent dat u van harte welkom bent bij de organisaties die al geopend zijn voor publiek, maar dat de rest van het gebouw nog niet toegankelijk is. Wethouder Willem van Duijn: “Ik begrijp dat u nieuwsgierig bent, maar let op uw eigen veiligheid en ga niet op eigen houtje op verkenningstocht binnen het gebouw. U krijgt daar voldoende mogelijkheden voor op zaterdag 1 juni, tijdens de feestelijke open dag waarvoor iedereen is uitgenodigd en hele gebouw echt officieel open is!”

Planning verhuizingen

De bibliotheek gaat op dinsdag 2 april open en in dezelfde week op 4 april opent het Centrum Jeugd en Gezin weer haar deuren aan de Graaf Florislaan-zijde van het gebouw. De logopediepraktijk Rijnsburg volgt ook in die week. De bridge- en damclub gaan rond dinsdag 9 april over en KOK kinderopvang ontvangt haar eerste kinderen met ouders op maandag 15 april. Brasserie ‘de Burgt’ opent ook op diezelfde dag. Het ‘Dorpskantoor’ met werkplekken te huur voor startende ondernemers en ZZP’ers gaat op woensdag 1 mei open.